01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

U Kruševcu je održana svečana dodela priznanja Moto Saveza Srbije, na kojoj su osim šampionskih prizanja vozačima roadrace, motocross i moto klasik disciplina dodeljene i tri zlatne kacige vozačima road race discipline.

Najvažnije priznanje u karijeri trkača osvojili su Goran Stojanović Mrsi, šampion klase 1000 SS, Nenad Stojanović Cvrle, šampion klase 600 SS i Nikola Gajić, šampion klase 125 SP. U kružnim trkama vozači su nastupali u pet disciplina – 125 SP, Formula 600, Formula 1000, 600 SS i 1000 SST. Među najmlađima šampion je Nikola Gajić iz Novog Sada, prate ga Đorđe Rakić i Dragan Mišković . Među vozačima Formula klasa, u klasi do 600 kubika zapremine titulu je osvojio Milan Lovrić, ispred Stevana Sokole i Nemanje Paunovića. U klasi do 1.000 kubika šampion je Draženko Tintor, ispred Aleksandra Simidžića i Dejana Stojkovića Košturca. U SS klasi do 600 kubika Nenad Stojanović Cvrle je šampion, Predrag Isidorović je vicešampion, a treći u šampionatu je Veljko Kesić. U klasi 1000 SST šampion je Goran Stojanović Mrsi, ispred Nenada Petrovića i Miloša Mijailovića. Takmičari u Moto Klasik disciplini nastupaju u sedam klasa.


Među prikoličarima titulu je uzela posada Dragoj / Vasiljević, a prate ih posade Sarac / Gergely i Dobrić / Poznić. U klasi MK50 šampionska titula pripala je Srđanu Ostojiću koji je sakupio više bodova u odnosu na Zlatka Konstadinovića i Karolja Kenjereša. U klasi MK125 Dejan Pavlović osvojio je titulu, ispred Borka Vranića i Zorana Fabijanovića. Dejan Pavlović osvojio je titulu i u klasi MK250, ispred Nedeljka Mrdakovića i Vladimira Ilića. U klasi MK500 titula pripada Slobodanu Krstiću, koji je imao više poena od Miroslava Grubina i Dragana Prokina. Ovidiu Adrian Rusu šampion je klase Open Specijal, ispred Miroslava Stanojevića i Sorina Alomoreana. U Motokros kategoriji voženo je pet trkačkih vikenda, sa po dve trke. Nakon ovih odvozanih trka, rezultati su sledeći. U klasi MX65, najviše bruto poena prikupio je Aleksa Milosavljević – 169, ispred Petra Rajevića i Feđe Kuzmana. U klasi MX85 najviše bruto poena sakupio je Miodrag Stanojević, bod više u odnosu na Janka Railića. Milić Zimonjić zauzeo je treće mesto po broju poena. U MX2 klasi najviše poena sakupio je Nenad Petrović, drugi je David Veđelek, a treći Nemanja Vemić. Među Juniorima iste klase Nenad Petrović takođe drži prvu poziciju, ispred Vukašina Jablanovića i Miloša Radulovića. Branko Antić sakupio je najviše poena u MX1 klasi, ispred Richarda Saghmeistera i Daria Čerkeza. Viktor Lang nalazi se na prvoj poziciji klase MX3 sa poenom više u odnosu na Gabora Sagmajstera. Treća pozicija pripada Igoru Živkoviću. Među Senioruma najviše poena ima Dragiša Stanković, ispred Miodraga Veskovića i Pantelije Vukobratova. U klasi MX B najviše poena ima Nemanja Petrić, drugi je Noel Kovač, a treći Robert Renko.

novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas