30/05/2024

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Ako se po jutru dan poznaje, četvrta sezona Moped Endurance Kupa u okviru kog se vozi i novoformirani Skuter Kup, biće jedna od najuzbudljivijih sezona do sada.

Kompletan program otpočeo je u 14h kišnim kvalifikacijama, ali su se oblaci brzo razišli tako da je trka koja je prva trka u 16h vožena po suvom vremenu. Na stazu su izašli skuteraši klase 50 Serija, gde je pobedu odneo Slobodan Kečan, ispred Dejana Tabakova i Radovana Stanojevića. Skuteraši ove klase vozili su još jednu trku tokom dana, kada je pobedu odneo Almir Šabanagić, koji je imao peh na prvoj trci sa sajlom gasa, Slobodan Kečan završio je kao drugoplasirani, a Igor Gašparević zauzeo je treće mesto.

U generalnom plasmanu klase Skuter 50 Serija zlatno odličje poneo je Slobodan Kečan iz Zrenjanina, dok su se Šabangić i Tabakov okitili srebrom i bronzom.

Najbrži na stazi bili su vozači skutera klase 70 Open u kojoj granice skoro da i ne postoje. Osam takmičara uzelo je učešće, a najbrži među njima u prvoj trci bio je Novopazarac Almir Šabanagić, ispred Zrenjaninskog dvojca – Nikola Kišprdilov i Darko Prokin.

U drugoj trci ove klase bilo je kranje neizvesno, a kao pobednik izašao je Prokin, ispred Kišprdilova i Igora Gašparevića koji je osvojio treću poziciju u klasi. Zlatom se ovog puta okitio Prokin, dok su Kišprdilov i Šabangić „pokupili“ srebro i bronzu.

U klasi Open Mopedi izostala je očekivana neizvesnost koju su nam do sada uvek priređivali vozači ove klase. S razlikom od jednog kruga, Nikola Gajić iz ekipe Nanotech 2 nadmašio je Vladimira Živkovića iz ekipe Nanotech 1 i Kristijan Ivanoski ekipe TSM Racing. Maestralim vožnjama ove tri ekipe  sva tri pehara otišla su u Novi Sad.

Dan su završili vozači klase Serija 50, koji su se četiri sata nadmetali na karting stazi dužine 650 metara koja se nalazi u Kuli. Velika borba vodila se između prve dve ekipe – TSM racing i Garage Team, ali je na kraju prošlogodišnji šampion Garage Team iz Zrenjanina uspeo da sezonu započne pobedom. TSM iz Novog Sada ovog puta morao se zadovoljiti drugim mestom, dok su Jahači Magle iz Zemuna poprilično sigurnom vožnjom stigli do prvog mesta. U ovoj klasi boduju se i Juniorske ekipe, među kojima je najbrža bila ekipa Jahača Magle, ispred Nina Racing Teama iz Zemuna i ekipe KMRT iz Kikinde.

KOMPLETNE REZULTATE MOŽETE DA PREUZMETE OVDE.

Sledeća trka na programu je već za dve nedelje na istoj stazi.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar takmičenja 2024.

Galerije

kraljevo1 kraljevo_2015 ALE_8290 B.-Topola-11.-X-2020-g Mlade-nade-B.-Topola-2021-b IMG-b6a47f842bd6b9c4bc4151379ff4a4a9-V

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas