01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Druga trka Moped Endurance Cupa i MotoLand Skuter Kupa vožena je u subotu četvrtog jula na karting stazi Motodroma Kula u istoimenom vojvođanskom mestu. Staza dužine 650 metara bila je, kao i prvog puta, poprište ozbiljnih bitaka koje su se vodile gotovo u svim klasama.

Trka dana, klasa Serija Moped u kojoj trka traje puna četiri sata, priredila nam je sat vremena neprestane borbe u kojoj su Darko Prokin iz Zrenjanina i Kristijan Ivanoski iz Novog Sada odvezli više od 50 krugova „na nož“. Nažalost, greške oba vozača dovele su da se duel prerano završi, a kao pobednik u ovoj trci izašla je ekipa Garage Team iz Zrenjanina, drugoplasirani su bili TSM iz Novog Sada, a trećeplasirani zemunci Jahači Magle.

U okviru klase Moped Serija boduju se juniorske ekipe, među kojima su dečaci iz Nina Racing Team iz Zemuna, nadmašili kikinđane iz KMRT. U potklasi GUS pobedu su izvojevali Jahači Magle, ispred Čombelini Racing Teama i Taurunum Racing Teama.

Klasa Open imala je najzanimljiviju trku – start po suvom, potop u sred trke prouzrokovana obilnom kišom i nebrojeno duela i padova. Na kraju, novosadski trio još jednom je pokazao odličnu formu pa je pobeda otišla Nikoli Gajiću iz Nanotech 2 ekipe, drugi je bio Ivanoski iz TSM-a, a trećeplasirani Vladimir Živković iz Nanotech 1 tima.

Među skuterašima najbolju formu pokazao nam je novopazarac Almir Šabanagić. On je u četiri trke – Dve u klasi Open 70 i dve u klasi Serija 50 odneo ukupno četiri pobede. U prvoj trci Serije Almira je od starta počeo da prati Slobodan Kečan iz Zrenjanina, ali su dve greške koje su se završile padom dovele do toga da Boba izgubi pobedničke ambicije u prvoj trci, te se morao zadovoljiti drugim mestom, ispred Radovana Stanojevića iz Beograda koji nam je pokazao odličnu vožnju. U drugoj trci voženoj po kiši, Šabanagić je zadao brži tempo, ali su Kečan i Kišprdilov ovog puta pametnije odigrali i sigurnom vožnom došli do pozicija dva i tri.

U prvoj trci klase Open 70 Darko Prokin iz Zrenjanina osvojio je drugo mesto sigurnom vožnom i uz odraljenost od 20 sekundi ispred trećeplasiranog kraljevčanina Uroša Živkovića. U drugoj trci Prokin je imao problema sa skuterom, pa je na drugu poziciju stigao sugrađanin Nikola Kišprdilov, ispred Živkovića koji je do treće pozicije stigao u foto finišu, svega 0.074 sekunde ispred Gašparevića.

Kompletni rezultati – https://mec.rs/rezultati-trka-20/  

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas