01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Božić i Mladenović najbrži prvog dana

Šampionat Srbije u brzinskom motociklizmu stratovao je prvog vikenda septembra na motodromu Grobnik nadomak Rijeke u susednoj Hrvatskoj. Domaći takmičari „ujedno“ će se tokom dva dana boriti za bodove u okviru Aple Adria prvenstva. David Božić bio je najbrži u klasi 100 štok sport, dok je Nemanja Mladenović slavio u kategoriji Formula A.

U pomenutoj klasi za bodove se borilo ukupno pet takmičara. Drugo mesto osvojio je Miomir Pojić, a treće Aleksandar Ivković. U klasi 100 štok sport drugo mesto pripalo je Danilu Mladenoviću, a treće Strahinji Kovačeviću.

Sutra su na programu novi okršaji na Grobniku u pomenutim klasama.

Mladenović ubedljiv na Grobniku u AA kupu

Predstavnici Moto saveza Srbije na motodromu Grobnik u potpunosti su opravdali ulogu favorita u Alpe Adria cup takmičenju, konkretno u najjačoj klasi. U konkurenciji 24 vozača Danilo Mladenović je osvojio prvo mesto, da bi drugo pripalo Strahinji Kovačeviću, odnosno treće Bojanu Majkiću.

Prvu trećinu trke na čelu kolone bio je Strahinja Kovačević. Danilo Mladenović je loše startovao, ali je uspeo da se izvuče iz gužve, stigne i prestigne klupskog kolegu i domogne se prvog mesta. Majkić je osvajanjem trećeg mesta upotpunio pobedničko postolje sa takmičarima iz Srbije.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas