30/11/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Moto savez Bosne i Hercegovine finalnog vikenda maja na stazi Gajice nadomak Kreševa organizovao je moto kros takmičenje koje je bodovano za šampionat Istočne Evrope u klasama MX 65 i MX 85, odnosno za Alpe Adria kup u MX 1 i MX 2, zatim za Balkansko prvenstvo i naravno za BiH šampionat u svim preostalim klasama. Od naših takmičara najbliži pobedničkom podijumu bilu su: Ana Kolnookov koja je osvojila čevrto mesto u MX 65, odnosno Aleksa Milosavljević takođe četvrti u MX 85 za šampionat Istočne Evrope.

Po rečima takmičara i predstavnika klubova iz Srbije, organizator se svojski potrudio da uslovi na stazi budu na zavidnom nivou, kako bi takmičari iz: Grčke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Srbije i BiH dali maksimum. Svi naši predstavnici bili su na visni zadatka dok su imali snage, drugim rečima pružali su dostojan otpor, ali kako je Pravilnikom određeno da se vozi vremenski maksimum plus dva kruga, kako se trka bližila kraju tako su naši popuštali sa tempom. Pouka je više nego jasna, valja predano raditi, odnosno trenirati i psihofizički se maksimalno pripremati.

Važno je naglasiti da jedan dobar deo naših takmičara nije „gostovao“ u BiH, zbog recimo činjenice da se takmičenje nije bodovalo za naš šampionat, drugo već sledećeg vikenda se održava takmičenje na Jeljenu, a zatim sledi Turska i na kraju juna međunarodna trka u Globarima kod Kruševca. Za sve te okršaje valja se pripremiti i takmičarsku spravu, ali i sebe sačuvati za izazove koji su u prioritetu ekipe koja je rešila da ostane kod kuće.

Plasamani

Istočno Evropski

MX 65: 1. T. Cankov, 2. A. Dumitru, 3. I. Gumenić, 4. A. Kolookov

MX 85: 1. V. Tošev, 2. D. Stefanov, 3. A. Banu, 4. A. Milosavljević

Alpe Adria

MX 1: 1. M. Ivanov, 2. M. Jaros, 3. S. Nejčev…9. D. Paunović

MX 2: 1. V. Nejčev, 2. K. Eros, 3. K. Petkov…6. M. Češko

Nacije: 1. Bugarska, 2. Hrvatska, 3. Rumunija, 4. BiH, 5. Srbija

Balkanski i Otvoreni šampionat BiH

MX 2 Junior: 1. V. Nejčev, 2. K. Eros, 3. N. Malinov…10. P. Rajević

MX: 1. G. Carev, 2. M. Marinov, 3. M. Stojanović

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas