27/02/2024

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Karting staza Motodroma Kula u istoimenom vojvođanskom mestu, tradicionalno će ugostiti takmičare MEC-a u junu. Ova staza nalazi se u kalendaru od 2017. godine, kada je MEC i osnovan i jedina je staza koja se vozila svake godine od osnivanja pa do sada.

Novi format trkanja u MEC-u pokazao se kao odličan po pitanju zanimljivosti trka. Prva trka donela je mnogo uzbuđenja. Gledali smo duele i borbe za gotovo sve pozicije, a za plasman u sprint trku bilo je veoma „napeto“.

Šta možemo očekivati u Kuli?

Pre svega veći broj takmičara koji nisu stigli da se pripreme za prvu trku ili im je Jagodina bila daleko. Na prvoj trci bilo je 20 motora na startu, a koliko će takmičara biti u Kuli? Saznaćemo vrlo brzo.

Dvojica najbržih, Prokin i Ivanoski provešće nekoliko dana pred trku na stazi trenirajući kako bi pronašli dodatne sekunde, ali šta je sa ostalima? I ostali se pripremaju i traže termine, a verujemo da će u četvrtak i petak pred trku na stazi biti baš velika gužva, uostalom kao i tokom vikenda koji je pred nama.

U skuterima smo i ove sezone gledali dominaciju Šabanagića, ali se najavljuje veći broj takmičara nego na prvoj trci, pa je pitanje da li će mu neko doskočiti? Neka nova imena se pominju, tako da je sve moguće.

Iako ste u prethodnim sezonama navikli na noćne trke, satnica je sada promenjena pa se vozi dnevni program. Sve kreće sa slobodnim treninzima od 11 časova, da bi se nastavilo kvalifikacijama i prvom trkom koja je zakazana za 13:00.

Novi format predviđa tri trke klase Moped Open i četiri trke u skuter klasama, a detaljniju satnicu možete pronaći u prilogu.

najave , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

IMG-a35ccb2d8fc4bb7dbbed8420a3038bf2-V ALE_8280 IMG-61d5aaaa4f77a1066b95223ab28b44e4-V IMG_5806 IMG_5807 B.-Topola-11.-X-2020-g

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas