01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Mopedisti i Skuteraši koji se takmiče u okviru Otvorenog prvenstva Srbije u MEC disciplini, sastali su se u subotu 03. jula u Jagodini, gde su na „kontra krugu“ odmerili snage i po treći put ove sezone.

U klasi Moped Open, imali smo zanimljivu trku i na prvi pogled delovalo je kao da Ivanoski može da pruži otpor Prokinu i smanji razliku u generalnom plasmanu. Tokom kvalifikacija Darko Prokin je imao problema sa motorom, što je Kristijan Ivanoski iskoristio i pokupio poen za pol poziciju. U prvoj trci Ivanoski je poveo od samog starta, nakon što je Prokin doživeo pad u prvoj krivini trke. Prokin je tokom cele trke pokušavao da nadoknadi razliku i došao je do druge pozicije, kada je Ivanoski imao problem tehničke prirode usled čega je morao da odustane od trke. Druga pozicija pripala je Ivici Stankovu, a treća Vladimiru Živkoviću.

U drugoj trci Prokin je poveo od samog starta, dok je Ivanoski pratio ali bezuspešno. U drugoj polovini trke doživeo je pad nakon kog su sve šampionske ambicije pale u vodu. Druga pozicija u ovoj trci pripala je Urošu Gajiću, dok je Ivica Stankov trku završio na trećoj poziciji.

U finalnoj trci Moped Open klase Darko Prokin beleži i treću pobedu i stavlja tačku na borbu za titulu u ovoj klasi. Odličnom vožnjom Ivica stankov došao je do druge pozicije, a Vladimir Živković završio je trku kao trećeplasirani, što je ujedno i raspored na kraju dana.

U klasi Skuter 50 imali smo zanimljivu prvu trku u kojoj je Almir Šabanagić odneo pobedu, ispred Hajrana Dautovića. Najveća borba vodila se za treću poziciju između Ognjena Stanojevića i Dejana Tabakova. Njih dvojica vozili su kompletnu trku „na točku“, a kao pobednik iz duela izašao je Stanojević.

U drugoj trci iste klase raspored je bio identičan sve do sredine trke, kada vodećem u šampionatu, Almiru Šabanagiću motor naprasno staje. Šabanagić nastavlja da trku završio gurajući motor po stazi, a na pobedničku poziciju izbija Hajran Dautović, dok je gore pomenuti dvojac Stanojević – Tabak nastavio borbu iz prve trke, gde je mlađi Ognjen još jednom izašao kao pobednik.

Na kraju dana, u ukupnom poretku, šesnaestogodišnji Hajran Dautović odneo je prvi pobednički pehar kući, dok je za drugu poziciju poen za pol poziciju prelomio pobedničko postolje. Sa 37 prikupljenih poena na drugo mesto popeo se Šabanagić, dok se sa 36 poena na trećem mestu našao još jedan šesnaestogodišnjak – Ognjen Stanojević.

Najjača klasa Skuter 70 donela je najmanje uzbuđenja. Dolazak aktuelnog šampiona klase 125SP, Dragana Miškovića, najavljivala je borbu za prvu poziciju, međutim Miškovićev pad doveo je do toga da trku završi na trećem mestu, iza Šabanagića i Lazara Stankovića. U drugoj trci Šabanagić je zabeležio ubedljivu pobedu, gotovo bez borbe ispred Stankovića i Nenada Foraia, dok je Mišković ovog puta imao problema sa skuterom na samom startu i trku nije startovao. U ukupnom plasmanu pobedu odnosi Šabanagić, ispred Stankovića i Foraia.

Poslednja trka zakazana je za 04. septembar u Kuli, gde će se takmičari nadmetati na kontra krugu.

OVDE MOŽETE DA PREUZMETE REZULTATE.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas