01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Pretposlednju trku Otvorenog šampionata Srbije poslednjeg vikenda septembra u organizaciji GTC rejsing tima na stazi MX Trešnjari Žiča nadomak Kraljeva u potpunosti je obeležila Ana Kolnookov dvostrukom pobedom u klasi MX 65 i praktično je trku pre kraja nagovestila ko će biti novi šampion u pomenutoj kategoriji. Pride raduje činjenica da u osnovnoj klasi tokom čitave sezone standardno ima više od 10 mališana, što vraća nadu u domaći moto kros.

Posle tehničkog pregleda i verifikacije pravo nastupa ostvarilo je više od 60 takmičara u osam raspisanih klasa Moto saveza Srbije, na zadovoljstvo velikog broja ljubitelja moto kros dicipline. Takmičarski program posle kvalifikacionih treninga, otvorili su vozači klase MX B u kojoj dvostruku pobedu ostvario Jovan Popović član kluba organizatora. Zanimljivo je istači da je Popović u ranoj fazi prve trke pao, na sreću bez posledice, ustao nastavio i uspeo da trijumfuje.

Kod najmlađih, Ana Kolnookov prosto nema milosti za drugare, već od startne rampe žustro napada, izbija na čelo kolone, kako bi preciznom i tečnom vožnjom podigla ritam, napravila značajnu razliku i ušla u mirnu i sigurnu završnicu.

Kod malo starije družine u prvoj vožnji slavio je David Vig, da bi u drugoj brži bio Aleksa Milosavljević i tako je za korak postao bliži tituli šampiona u klasi MX 85.  Treća trka dana pripala je diviziji klasa MX 125 i MX 2. Momci puni snage i željni dokazivanja žestokom vožnjom na tehnički zahtevnoj stazi plenili su pažnjom, što je publika umela da nagradi gromoglasnim navijanjem i aplauzima. U MX 125 u prvoj vožnji prvi je kroz cilj prošao Milan Vukajlović, a u drugoj Vuk Drmanac, dok je MX 2 Mark Češko slavio u prvoj, odnosno Nenad Petrović u drugoj trci.

Najjača klasa MX 1 brojala je najmanje takmičara (samo 5), ali je sve prštalo od neizvesnosti ne relaciji branilac titule i izazivač. Branilac Miloš Đorević je pobedio u prvoj, a izazivač Janko Railić u drugoj. Finale je pripalo još jednoj diviziji. U MX 3 klasi dvostruki trijumf ostvario je Vlade Rajević, odnosno u MX S klasi Vlatko Provodovski.

Rezultati po klasama

MX 65: 1. A. Kolnookov, 2. V. Ćajić, 3. A. Popović

MX 85: 1. A. Milosavljević, 2. D. Vig, 3. O. Todorov

MX 125: 1. M. Vukajlović, 2. V. Drmanac, 3. S. Kalamković

MX 2: 1. N. Petrović, 3. M. Češko, 3. V. Jablanović

MX 1: 1. J. Railić, 2. M. Đorđević, 3. D. Čerkez

MX 3: 1. V. Rajević, 2. V. Lang, 3. S. Kujundžić

MX S: 1. V. Provodovski, 2. G. Sagmajster, 3. B. Radanov

MX B: 1. J. Popović, 2. M. Popović, 3. K. Forgo    

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas