01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Finalno takmičenje moto kros šampionata Moto saveza Srbije u organizaciji BAP rejsing tima održano prvog vikenda oktobra na stazi u Tovariševu, bilo je u znaku iznenađenja i neverovatnih obrta, kada su u pitanju titule po klasama. Stari majstor i legenda Dakara, Gabor Sagmajster nije se dao iznenaditi već je duplim trijumfom na stazi u Vojvodini overio osmu titulu šampiona, ujedno i prvu u klasi MX S.

U divizji klasa MX 50 i MX 65 gde voze najmlađi takmičari sa licencama MSS bilo je vrlo zanimljivo i sa dosta obrta. Kasa Botond je u klasi MX 50 ostvario dvostruki trijumf, ali je zato u MX 65 posle dužeg vremena u prvoj trci slavio Vuk Ćajić, da bi u drugoj udarac uzvratila Ana Kolnookov i na taj način se domogla šampionske titule.

Sličan odnos snaga viđen je u kategoriji malo starijih mališana u klasi MX 85 gde je u prvom odmeravanju snaga prvi kroz cilj prošao Aleksa Milosavljević što mu je bilo dovoljno za zvanje najbržeg u sezoni 2021. Davidu Vigu ostaje za utehu da je bio najbrži u drugoj trci.

Mia Ribić u klasi MX 125 gošća iz Hrvatske u prvoj trci osvojila je maksimalan broj bodova, a u drugoj se istako Milan Vukajlović. No, Strahinja Kalmković je mudrom vožnjom tokom finala sa jednim trećim i četvrtim mestom osvojio titulu.

U klasi MX 2 do finala je bilo je minimum tri kandidata za titulu, ali je najviše spretnosti i sreće imao Mark Češko. Vukašin Jablanović je vozio pod temperaturom na vlastitu odgovornost, ali nije mogao dalje od dva treća mesta, dok se Nenad Petrović sa dva druga mesta domogao titule vicešampiona.

U najjačoj klasi MX 1 Janko Railić sa dva prva mesta potvrdio je primat i sasvim zasluženo osvojio titulu, dok branilac Miloš Đorđević  sa samo četiri boda zaostataka sezonu završavio na drugom mestu.

Viktor Lang novi je šampion klase MX 3, dok je Vlade Rajević novi vicešampion. MX S klasu obeležio je pomenuti Gabor Sagmajster. Jovan Popović u klasi MX B jednim drugim, odnosno prvi mestom novi je šampion Srbije MSS.

Plasmani

Klasa MX 50: 1. K. Botond, 2. V. Kolnookov, 3. V. Jevtović

Klasa MX 65: 1. A. Kolnookov, 2. V. Ćajić, 3. N. Pešut

Klasa MX 85: 1. D. Vig, 2. A. Milosavljević, 3. D. Crnjanski

Klasa MX 1: 1. J. Railić, 2. M. Đorđević, 3. R. Sagmajster

Klasa MX 125: 1. M. Ribić, 2. M. Vukjalović, 3. S. Kalamković

Klasa MX 2: 1. M. Češko, 2. N. Petrović, 3. V. Jablanović

Klasa MX 3: 1. V. Lang, 2. S. Kujundžić, 3. R. Dabović

Klasa MX B: 1. J. Popović, 2. K. Forgo, 3. G. Popović

MX S: 1. G. Sagmajstre, 2. V. Provodovski, 3. B. Radanov

OVDE MOŽETE DA PREUZMITE REZULTATE.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas