01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Kao što smo već pisali, tekućeg vikenda u Grčkoj, u Serresu, vozi se prva trka BMU šampionata, koja se boduje i za otvoreni šampionat Srbije. Preporučujemo vam da pročitate izveštaj sa prvog trkačkog dana.

Drugi trkački dan otpočeo je danas zagrevanjima u svim klasama, da bi kao i juče prvi na stazu izašli takmičari klasa 125 SP i 300 SSP. Naš jedini predstavnik, Mihailo Šoškić danas je zauzeo dvadesetu poziciju u trci.

U klasi Formula 600 čija je trka bila druga po redu, pobeda u trci pripala je Hristijanu Buzalkovskom, takmičaru iz Severne Makedonije. Danas je, za razliku od prvog dana, trku startovao samo Mihailo Živanović koji je završio na šestoj poziciji u generalnom plasmanu.

U najbrojnijoj klasi Formula 1000 koja je vozila treću trku dana, Aleksandar Ivković pružio je odličnu trku. Ivković je završio kao trćeplasirani u ukupno porteku, iza Markov Velislava iz Bugarske i Kočovski Siniše iz Severne Makedonije, uz manje od sekunde zaostatka.

U šampionatu Srbije klase Formula 1000 pobeda je pripala Ivkoviću, dok je drugoplasirani bio Nemanja Mladenović, ujedno i najveće iznenađenje ovog vikenda, koji je u generalnom plasmanu završio kao šestoplasirani, ispred Željka Varagića. Za njima u plasmanu slede Branislav Popović, Miomir Pojić, Vladan Radovanović, Saša Nešić i Oleg Medenica.

Pretposlednja trka dana vožena je u klasi SSP. Strahinja Kovačević odvezao je odličnu trku i završio na trećoj poziciji u ukupnom poretku, odnosno prvom mestu u šampionatu Srbije. Pozicije dva i tri pripale su Nemanji Paunoviću i Nikoli Ljumoviću. Pobedu u ovoj trci odneo je Mihail Florov iz Bugarske.

Klasa 1000 STK nastupala je poslednja. David Božić ostvario je još jedno drugo mesto u BMU šampionatu, odmah iza Mohr Jana iz Austrije. Božić se u šampionatu Srbije popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja, uz Gorana Stojanovića i Nikolu Lukića, dok je Miloš Mijailović zauzeo četvrto mesto.

Kompletni rezultati!

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas