30/11/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Prethodnog vikenda, od 20. do 22.05.2022. godine, na stazi Nacionalne vozačke akademije NAVAK u Subotištu vožene su treća i četvrta trka BMU šampionata Evrope i otvorenog šampionata Srbije. O tome kako je bilo prvog dana, pročitajte ovde, a drugi dan doneo nam je i više uzbuđenja.

Klasa 300 SSP, u kojoj nastupaju najmlađi takmičari, imala je tu čast da otvori i drugi trkački dan na stazi Navak. Grčki takmičar Konstantinos Mavropoulos poovo je pokazao dominaciju prošavši kroz cilj čak 16 sekundi ispred drugoplasiranog Pascote. Do sredine trke, Pascota i trećeplasirana Daria Ganescu vodili su borbu za drugu poziciju, ali je mladi Pascota uspeo da slomi tempo sunarodnice i iz ovog duela izađe kao pobednik.

Patrick Pascota takmiči se i u otvorenom šampionatu Srbije gde je zauzeo najviši stepenik pobedničkog postolja, ispred Darka Prokina iz Garage tima i Mihaila Šoškića iz ekipe Palež, trenutno vodećeg u šampionatu.

Nakon klase 300 SSP, stazu su na kratko zauzeli takmičari CF Moto kupa. Deset devojčica i dečaka imalo je priliku da se oproba u takmičenju u kome nastupaju sa identičnim motorima kineskog proizvođača. Za sada se ovo takmičenje boduje samo u okviru šampionata Rumunije, a pominje se mogućnost i za proširenje na ostale članice BMU.

Klasa 600 SSP donela nam je dosta manje uzbuđenja nego što smo očekivali. Za razliku od subote, ovog puta je Strahinja Kovačević poveo od starta, a Ionel Pascota bio je taj koji je morao da prati. Vožnja “na repu” nije trajala dugo, jer je Pascota isklizao sa staze u petoj krivini pa je borbu za poene nastavio jureći sporije takmičare. Na kraju, kao pobednik trke izašao je Kovačević iz ekipe Spark, ispred takmičara iz Rumunije, Denisa Brasescu i Turčina Furkana Eryilmaza. U nacionalnom šampionatu Srbije pobedu je odneo Kovačević, ispred Pascote i prošlogodišnjeg šampiona klase 125 SP, Dragana Miškovića.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas