22/06/2024

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Tekućeg vikenda, od 20. do 22. maja 2022. godine na stazi Nacionalne vozačke akademije NAVAK, a u organizaciji AMSS i Moto saveza Srbije, voze se treća i četvrta trka BMU Evropskog šampionata i Otvorenog prvenstva Srbije u road racing disciplini i prve dve trke moto klasik šampionata u oba gore navedena šampionata.

Srbija je prvi trkački dan završila plasiravši se na prvom mestu u ekipnom plasmanu, ispred vozača iz Bugarske i Rumunije.

Dan su startovali najmlađi i najbrojniji takmičari klase 300 SSP. Pobedu je u BMU Evropskom šampionatu odneo takmičar iz Grčke Konstantinos Mavropoulos koji je kroz cilj prošao ispred rumunskog dvojca – Patrick Pascota i Daria Ganescu, ujedno i najbrža dama prvog dana.

U nacionalnom šampionatu pobedu je odneo mlađi Pascota, ispred Mihaila Šoškića iz Obrenovca i Srđana Popova iz Zrenjanina.

Klasa 600 SSP donela nam je jedu od zanimljivijih borbi. Ionel Pascota i Strahinja Kovačević vozili su se dve trećine trke “na točak”, ali je Strahinja pet krugova pre kraja uspeo da izbije na vodeću poziciju i zadrži se na tom mestu sve do kraja trke. Treći u ovoj trci završio je Alexandros Papagiorgios iz Grčke.

U nacionalnom šampionatu Kovačević je zabeležio maksimalnih 25 poena, ispred Pascote i Grieva.

Najbrža klasa na stazu je izašla kao treća – 1000 SST. Iako je očekivana borba između Božiča i Choya, bugarski takmičar ovog puta nije uspeo da pruži očekivani otpor, tako da je borba izostala. David Božič zabeležio je ubedljivu pobedu, dok je takmičar iz Bugarske Martin Choy kroz cilj prošao kao drugoplasirani, ispred Gorana Stojanovića sa Zlatibora.

U nacionalnom šampionatu pobeda je pripala Božiću, ispred Stojanovića i Miloša Mijailovića.

Klasa 600 F donela nam je očekivanog pobednika. Hristijan Buzalkovski iz Makedonije osvojio je ubedljivo prvo mesto, ispred bugarskog dvojca – Angel Trakov i Nikolay Petrov. U nacionalnom šampionatu pobeda je pripala Milošu Popoviću, ispred Mihajla Živanovića i novajlije Igora Dostanića.

Poslednja trka u RR disciplini bila je u klasi 1000 F u kojoj smo gledali odličnu borbu između takmičara iz Makedonije Sinishe Kochoskog i Aleksandra Ivkovića iz Srbije. Stari znalci ponovo su se sreli, ovog puta na Acinom domaćem terenu. Gledali smo dobru borbu iz koje je kao pobednik izašao Aleksandar Ivković iz Moto Landa, ispred Kochoskog i Željka Varagića.

Poslednji na stazu izašli su takmičari Moto klasik kategorije. U klasi MK125 pobedu je odneo Zoltan Berkeš, ispred Fabijanovića i Vranića. U klasi MK50 pobedu je odneo Karolj Kenjereš, Srđan Ostojić i Miomir Kulizić. U klasi OT pobeda je pripala Daliboru Teodoroviću, ispred Milana Novakovića i Dejana Lazića.

U klasi GP50 pobedu je odneo Karolj Kenjereš ispred Dejana Japurskog i Radovana Vujina. Zoltan Berkeš zabeležio je još jednu pobedu, ovog puta u klasi MK250, ispred Borisa Stojčevskog i Caradiov Iosifa iz Rumunije. U klasi MK750 pobedu je odneo Iustinian Aster iz Rumunije, ispred Dragana Prokina i Dejana Lazića iz SAMKU Garage Team. Najbrža i najbrojnija klasa bila je Open Special u kojoj je pobedu odneo Dalibor Teodorović ispred Doana Florin Viorela i Sašo Nikolova iz Makedonije.

novosti , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar takmičenja 2024.

Galerije

11 TMA_6362 IMG-7858f0c270016af9e02d6f1ab66af25c-V IMG-2c4019b74487ddb675115b1c85a0f9b3-V IMG-d5b06c405369b3f75121d4d634285920-V msv1

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas