01/10/2022

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Nikada dužoj RR sezoni bliži se kraj. Naši takmičari sezonu su počeli u Grčkoj, na stazi Serres gde su u dve trke odmerili snage krajem aprila. Nakon toga usledile su dve trke u Srbiji, na stazi Navak, a potom i četiri trke na riječkom Grobniku.

Nakon osam odveženih trka, došlo je vreme da se stavi tačka na sezonu, kada je u pitanju brzinski motociklizam u Srbiji, a kao kruna sezone vozi se još dve trke na stazi Navak i to od 16. do 18. septembra.

Pored takmičara iz Srbije, Navak će, sada već tradicionalno, ugostiti i takmičare iz zemalja članica Balkanse moto unije, jer se ova trka boduje i za Evropsko BMU prvenstvo. Obzirom da se bliži kraj i BMU sezoni, takmičarima je svaki poen izuzetno bitan, tako da se očekuje da će staza u Subotištu oboriti rekord po broju takmičara, kako iz Srbije, tako i iz Rumunije, Bugarske, Grčke, BiH, Makedonije i Turske.

Dve trke pred kraj sezone, šampioni su poznati u samo dve klase, dok će se za titulu najboljih u sezoni 2022 otvorenog prvenstva Srbije boriti šest takmičara u tri kategorije.

U klasi 600 SSP Strahinja Kovačević, sa prikupljena 202 poena, vodeći je u generalnom plasmanu posle osam trka i drugoplasirani Ionel Pascota ga ne može ugroziti ni na koji nači. Slična je situacija i u klasi 600 Formula gde je Miloš Popović vodeći u šampionatu sa 153 osvojena poena i drugoplasirani Mihajlo Živanović ga ne može ugroziti u borbi za titulu.

Ipak, u klasi 1000 STK još uvek postoji teoretska šansa da Goran Stojanović može ugroziti Davida Božića, jer je razlika među njima 51 poen. Mihailo Šoškić moraće da se potrudi u klasi 300 SSP kako bi osvojio titulu šampiona Srbije ispred Patricka Pascote, koji za njim kaska 33 poena.

Aleksandar Ivković prikupio je 148 poena u klasi 1000 Formula, ali mu to još uvek nije dovoljno da bismo ga proglasili šampionom, jer je Željko Varagić na 36 poena od njega i daće sve od sebe da ga nadmaši na Navaku.

Ko će iz cele ove priče izaći kao šampion, saznaćemo već u nedelju 18.09.2022. u Subotištu.

Pored takmičara u brzinskom motociklizmu, na Navaku će snage odmeriti i takmičari kategorije – moto klasik, popularni „oldtajmeri“ koji će se trkati u dve divizije. Ulaz na trku biće besplatan, te vas pozivamo da dođete u što većem broju i uživate u borbama kako za titulu BMU šampionata Evrope, tako i za titule šampiona Srbije.

najave , takmičenja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas