02/12/2023

Zvanična prezentacija Moto saveza Vojvodine

Unedelju, 19. novembra 2023. godine, Auto moto savez Srbije i Moto savez Srbije bili su domaćini svečanog proglašenja šampiona u moto sportu za sezonu 2023. Manifestacija je okupila preko 130 zvanica iz sveta moto sporta, gde su takmičari u trideset i jednoj različitoj kategoriji nagrađeni za svoja dostignuća.

Svečanost je otvorila gospođa Anđela Klikovac, generalni sekretar Moto saveza Srbije koja je iznela veoma značajne informacije u vezi sa sezonom 2023. “U 2023. godini, pod zastavom Moto saveza Srbije, takmičilo se 219 vozača. Organizovano je ukupno 24 takmičenja, pri čemu je enduro takmičenje Xross na Zlatiboru bodovano za svetski šampionat, moto kros trka u Čačku za Alpe Adria šampionat, a moto kros trka u Kruševcu i moto klasik trke na Navaku su bodovane za BMU šampionat Evrope.” – Izjavila je Klikovac.

Dodelom specijalnih priznanja koja Moto savez Srbije tradicionalno dodeljuje kompanijama i pojedincima koji su tokom prethodne sezone doprineli u razvoju moto sporta u Srbiji, otpočela je dodela nagrada. Dobitnicima je priznanja uručio gospodin Dejan Stojić, predsednik Auto moto saveza Srbije.

„U narednom periodu predstoji nam period pun izazova. Prvi i najteži zadatak kome težimo u narednom periodu jeste promocija moto sporta, a sve u cilju popularizacije sporta, koja će kasnije rezultirati masivnijim posetama gledalaca. Dugo godina ulažemo u ovaj sport i uspeli smo da unapredimo situaciju. U Srbiji se godišnje održi veliki broj moto trka, od čega su po jedna svetskog i evropskog ranga i u tim danima se u Srbiju sjati nekoliko stotina najboljih takmičara sveta. Samo sedam država ima organizaciju svetskog enduro prvenstva, a Srbija je jedna od njih. Moramo biti ponosni na tu činjenicu.“ Izjavio je novoizabrani predsednik Moto saveza Srbije, gospodin Borko Drašković pre nego što je najuspešnijim takmičarima uručio „Zlatne kacige“, nagradu za tri uzastopne šampionske titule. 

Viktor i Ana Kolnookov i Mark Česko osvojili su “Zlatne kacige” za šampionske titule u sezonama 2021, 2022 i 2023.

Nakon posebnih priznanja, predsednici disciplina uručili su medalje i pehare takmičarima i predstavnicima klubova, osvajačima prve tri pozicije u generalnom plasmanu.

novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar takmičenja 2022.

Galerije

jesolo11 20160618_174002 kraljevo_2015 D7D_0489 ALE_8324 B.-Topola-11.-X-2020-a

Arhiva objava

Design by Modern Web Ideas